Seronok jaga kesihatan secara semulajadi… Jom

Shaklee sebenarnya tidak asing bagi saya, sejak mengandung lagi memang dah makan Shaklee.

Tapi risau la jugak sebelum bersalin tu, sebab saya ni jenis badan kecik, breast pon tak nampak. Takut le susu sikit tak cukup untuk baby, sebab saya memang plan nak bagi susu badan sampai 2 tahun, insya Allah

Masa peringkat akhir mengandung, memang kalau picit breast tu dah keluar air susu. Seronok sangat.. hihi

Lepas baby lahir, dia kuning sampai 14 hari. Beberapa kali saya diperli oleh nurse,

“Anak tak cukup susu tu, bagi la susu formula..”

“Susu saya banyakla.. takyah risau” balas saya.

Susu saya memang banyak pon, sampai basah-basah baju. Cuma anak saya suka tidur dan saya pulak malas nak kejut dia.. ahaha

Lagipon baby Sara kuning dia taklah sampai kena letak bawah lampu pun.

Saya terus je bagi baby minum susu, kali ni terpaksa la kejut, paksa-paksa jugak minum susu. Alhamdulillah, hari ke14 kuning dia turun.

Bulan puasa pun saya tiada masalah untuk menyusu, sampai sekarang pon masih basah baju dengan susu atau risau pasal nutrien untuk baby.

Alhamdulillah, baby Sara membesar dengan sihat dan berat dia pun naik cantik ja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: