Seronok jaga kesihatan secara semulajadi… Jom

peppermint ginger

Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur dan dihasilkan di bawah procedure standard dengan melalui penggunaan teknologi sains dan terkini.

Secara klinikal, sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastric, mabuk laut.

MANFAAT UTAMA

  1. Pudina – melegakan otot perut, mempunyai kesan penenang, membantu penghadaman, melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Mengurangkan mabuk laut/darat dan kesan sampingan kemoterapi seperti muntah dan hilang selera makan. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, menyekat demam. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus
  2. Halia – digunakan oleh masyarakat Cina lebih 2 ribu tahun. Merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Melegakan ketidakselesaan perut dan usus, senggugut, loya dan mual ketika mengandung, semasa pantang. Kajian di UK menunjukkan halia dapat menghalang muntah selepas pembedahan dikalangan wanita.
  3. Pokok Adas (fennal)  – Orang Eropah menggunakannya untuk menghilangkan kembung perut selepas makan. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu dan membantu masalah alergi pada saluran usus.
  4. Cekur manis (anise) – digunakan oleh orang Mesir purba. Melegakan masalah percernaan dengan merembeskan jus gastric. Menahan kulat penyebab penyakit kulit, melegakan haba dimusim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga dalam badan.

Sesuai dimakan begitu sahaja atau campur dengan air panas, diminum sebagai air herba

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: