Seronok jaga kesihatan secara semulajadi… Jom

Up To U

Dalam kehidupan serba moden, dengan makanan yang kurang berkhasiat, banyak bekerja dan kurang menjadikan badan kita cepat penat dan kehabisan tenaga. Bagi orang yang ada kesedaran mengenai pemakanan, mungkin sudah memulakan makan sayur atau buah supaya badan lebih sihat dan bertenaga. Sayangnya sayuran dan buahan sekarang tidak sama macam dulu, malahan mungkin lebih mudarat. Takde dah istilah nenek aku makan ulam je, umur panjang takde sakit apa2 lak tu. Tak kurang juga yang mula makan vitamin. Ya benar, vitamin boleh meningkatkan kesihatan, anda akan berasa lebih baik dan menambahkan tenaga, tetapi adakah vitamin yang anda beli di farmasi mampu memberi apa yang badan anda perlukan?

Jawapannya mengecewakan. Secara jujurnya, kebanyakan vitamin yang terdapat di kedai2 atau farmasi adalah tidak membantu. Walaubagaimanapun, memang ada vitamin yang anda cari, cuma anda perlu tahu di mana dan bagaimana untuk mendapatkannya.

Satu research telah dijalankan oleh VitaLab yang membandingkan keberkesanan vitamin2 yang terdapat di pasaran. Sila klik sini. Ranking takleh copy lak

Namun, vitamin bukanlah ubat untuk dimakan ketika anda sakit, tapi adalah untuk mengekalkan tahap kesihatan anda. Jadi, jika anda sakit, datanglah jumpa saya, saya akan beria ubat dan mencadangkan vitamin untuk anda.. Hihi
Honestly, sebagai seorang doktor saya menggalakkan sangat anda makan vitamin, dan pilihlah yang terbaik untuk anda kerana badan anda berhak mendapat yang terbaik.

Mencegah lebih baik daripada mengubati

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: