Seronok jaga kesihatan secara semulajadi… Jom

Kelab Insan Teraniaya

Smalam blk keja penat sangat, tido terus tak mandi sampai hubby pon bising, kesian die, selalu kene berdepan ngan kuman yang i bawak balik dari hospital. My hubby ni die suka tido lambat, kalau weekend, pagi2 lepas mayang subuh mesti dia akan tido balik.

Jadi saya yang dah mengantuk pagi tadi tertengok la tv kisah wanita teraniaya konon yang mogok sebab laki diorang tak tolong buat keja rumah, pagi2 tido and things like that la, sampai masuk tv u.. Dah abis citer tu, masuk bilik tgk hubby tengah tido. Baju tak terlipat, rumah tak kena sapu. Aku kah insan teraniaya jugak? Saya pon lompat katil, “tumpang tido” hihi..

Dulu ada sorang kawan saya (lelaki) yang tak puas hati dengan adat..”adat ke?” dalam masyarakat yang kononnya kalau nama isteri je mesti kena buat keja rumah, asal nama suami je mesti keja sepah rumah supaya isteri kemaskan mesti tugas die bekerja cari duit tuk family padahal dalam Islam tak macam tu, Rasulullah sendiri buat keja macam jahit baju sendiri and all la..

Alahai dikk saya ckp (budak tu was my junior) tak payah la nak ada akta2 apa suami kena buat keja rumah macam isteri. Tu sendiri mau ingat la, toleransi antara korang laki bini lor… Sy ingat masa tu dia betul2 berhujah ngan saya. Sekarang dia dah kawin, perlu ke tanya kabar dia ada buat keja rumah ke tak..

Kalau sy n hubby, biaseny kami akan sama2 malas, last2 dia akan mengalah sebab tak tahan tgk rumah bersepah, lagipon did ada resdung tak tahan habuk… Kui kui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: