Seronok jaga kesihatan secara semulajadi… Jom

Yakin

sy memang x suke bila tukar rotation ward sebab jumpa semua patient baru yang case note setebal buku medic n langsung takde summary, jadi saya yang rajin telah dipaksa oleh seorang MO tuk membuat summary. Untuk memudahkan keja, sy telah menceraikan beberapa document penting dari case note itu supaya mudah saya refer nanti.
What happened wad, masa mau pulang, document tu hilang plak.. mati kutu sy cari. 50 ribu kali sy belek2 case note pt tu, x jumpa2. Sy cuba ingat blk last skali sy tgk or pegang papers tu, hampeh. Tgk case note patient lain lagi, pun tiada.
Kebetulan da masuk waktu magrib, jadi sy solat dulu. Dalam doa sy, sy
mintak betul2, ya Allah, sy betul2 sedang cari benda tu dan sy betul2 inginkan dia. Dengan yakin, sy pasti jumpa blk kertas tu, benda pertama sy belek ialah case note dia.
Subhanallah, betul2 terselit di situ. Ajaib kan, sebelum ni 50 ribu kali dah sy belek case note yang sama,macam magic plak..
Doa dan yakin, pasti Allah akan memberi. Maka hiduplah dengan keyakinan kerana Allah sayang hambaNya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: