Seronok jaga kesihatan secara semulajadi… Jom

Kudat

Kudat ialah salah sebuah bandar di Sabah. Kudat diglemerkan oleh kedudukannya di hujung dan bucu peta. Kalau tengok peta negeri Sabah, yang di hujung tu macam telinga tu, itulah Simpang Mengayau atau the Tip of Borneo.

Alhamdulillah, walaupun dipayahkan urusan cuti oleh seseorang, tapi kalau mmg rezeki tak kemana. Dapat jugak sy lari dari tempat kejadian dan berlari ke Kudat.

Tp yang tak syoknya jalan ke sana sekarang ni under constrction, so about 20km jalan batu, penat jugak mau mengaharungi. sy tak penat langsung, sbb tido ja kat blakang

Masa kat sana, sy stay kat Marina Golf Resort yang mengadap ke pantai. Romantik kan? Kebetulan lak masa tu ada promo, bilik tu sepatutnya harga RM 150++ tp dpt 80+ ja. Best kan?

Yang istimewanya p Kudat tentulah tgk sunsetnya. Memang cantik sgt, subhanallah. Romantik sgt utk pasangan pengantin tak berapa baru ni..euwwww.. memeng tak ada aktiviti sgt di Kudat selain sunsetnya. Kalau anda minat memancing, maybe leh try tapi sy tak tau la plak canne tu. Cuma, kat Kudat ni byk ikan segar, jadi ramai org tak lepaskan peluang beli ikan kalau berkunjung ke sini.

Inilah hotel tempat tinggal kami

Pemandangan dari hotel kami

Inilah tandanya. Kalau nampak batu ni, konfem la da sampai Kudat.. hehe

Cinta di hujung dunia

Sunset di Kudat

Comments on: "Kudat" (1)

  1. Sy pi mataking island sabah! Witwit romantico! Apa sudah jd dgn blogspot?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: